Eerste deel training Circulaire Biobased Infrawerken afgerond

10 juni 2021 | Nieuws, Training

In Nederland, maar ook wereldwijd zijn er grote ambities geformuleerd rond om CO2 reductie. Circulaire en biobased oplossingen kunnen daar een bijdrage leveren. Echter, om de transitie naar een circulaire biobased economy in de infra-sector te versnellen is er meer nodig dan alleen techniek.

Afgelopen dinsdag hebben Leon Joore en Esther Stapper van het Natuurvezel Applicatie Centrum daarom, in samenwerking met het Grondstoffen Collectief Almere, de training Circulair biobased in de infrawerken voor professionals gegeven aan Gemeente Almere, Provincie Flevoland en de Reimert Groep. Deze praktijkgerichte training geeft state-of-the-art inzicht en concrete handvatten om meer projecten circulair biobased uit te vragen; door realisatie wordt er immers pas impact gerealiseerd.

Contractvoorbereiders, projectmanagers, toezichthouders en beleidsmakers waren o.a. aanwezig om de theorie om te zetten naar de dagelijkse praktijk. Rolf Pot, Contract en Leveranciers Manager at Gemeente Almere, gaf als gastdocent een frisse blik om anders contracteren: Denk in mogelijkheden. Na afloop heeft elke deelnemer een officieel certificaat ontvangen en in september is er een terugkommiddag om de eerste praktijk ervaringen te delen.