Almere gaat haar eigen producten maken voor de openbare ruimte gemaakt van de moeilijk verwerkbare mix en folie plastics. Deze zamelt Stadsreiniging in als onderdeel van het huishoudelijk PMD afval (plastic).
Er is eigenlijk nog geen goede mogelijkheid om de mix en folie plastics te verwerken naar nieuwe producten. Daarom heeft Almere het initiatief genomen om samen met ondernemers te zoeken naar hoogwaardige toepassingen. Zo kan dit materiaal worden hergebruikt en in Almere zelf worden toegepast in de vorm van bijvoorbeeld beschoeiingen, steigers en bankjes.

Omdat er materiaal genoeg is, kijken we niet alleen naar producten voor de openbare ruimte, maar ook naar de productie van transportpallets. In principe kunnen er allerlei type plastic producten worden gemaakt zolang het maar in voldoende grote hoeveelheden is! De producten in de openbare ruimte kunnen 40 tot 50 jaar mee en daarna nog 10 keer worden gerecycled.
Heeft u ook een potentiele toepassing voor de mix en folie plastics op het oog of wilt u deze producten graag afnemen? Neem dan contact op met Johan Luiks van Stadsreiniging. E-mail: jluiks@almere.nl.