In de spotlight: Van Duijnen Koffie

21 februari 2018 | Nieuws

Het Grondstoffen Collectief Almere bestaat uit ruim 40 partners. Samen met onze partners werken wij aan de ontwikkeling van grondstoffen uit reststromen in verschillende circulaire projecten. In de onderstaande blog vertelt onze partner Van Duijnen koffie meer over hun projecten en de samenwerking binnen het collectief.

Buddy Roy, product manager bij Van Duijnen Koffie, Gooisekant Almere. “Wij leveren eerlijke koffieconcepten voor werkend Nederland, door heel het land.”

Trots op onze circulaire inzet
Wij proberen in onze concepten zo veel mogelijk rekening te houden met circulariteit. Zo kunnen wij een goede bijdrage leveren aan Circulaire Economie. Zo leveren we een circulair meubel dat gemaakt wordt van restmateriaal dat anders wordt weggegooid. Dit meubel wordt gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en daar zijn we super trots op.

Een ander concept is de circulariteit van onze koffiemachines. Wanneer klanten een nieuw koffieautomaat aanschaffen, vinden wij het belangrijk dat de oude (vaak nog werkende) koffieautomaten elders in de wereld nog een dienst kunnen draaien.

Een andere leuke samenwerking die we hebben op dit gebied is de participatie in een voedselbosproject in West-Sumatra. Hierdoor kunnen we in een periode van 5 jaar 30 tot 40 boerengezinnen zelfstandig en duurzaam in hun levensonderhoud voorzien. (http://gulagula.org/partners/)

Grondstoffen Collectief Almere
We geloven in slimme concepten die laten zien dat afval niet altijd afval is. Grondstoffen Collectief Almere (GCA) is een concept die heel duidelijk en tastbaar laat zien wat er allemaal mogelijk is, waarbij er relaties en samenwerkingen ontstaan die anders waarschijnlijk niet zo snel plaats zouden vinden.

Kennis en inzicht dankzij GCA
GCA heeft ons vooral veel kennis gebracht op het gebied van circulariteit en dat er achter de schermen veel meer gebeurt dan je zou denken. Het heeft ons inzicht gegeven in wat er mogelijk is met de reststroom die wij produceren met onze koffieproducten. Dan blijkt dat dit als product best veel relevante waarde heeft.

Koffieprut!
De koffieprut van onze klanten uit Almere wordt opgehaald door Kay Renshoff (Upzwam https://upzwam.nl/) en Irene Mouthaan (The Compost Company www.livingsystems.nl/introducing-compost-company) die vervolgens als grondstof wordt gebruikt om heerlijke oesterzwammen en buitengewoon hoogwaardig compost van te produceren. De koffieprut heeft ontzettend veel potentie. De successen op dit gebied kunnen er voor zorgen dat het ophalen van koffierestant kan worden opgeschaald naar heel Almere en misschien wel regionaal. In die samenwerking helpt onder andere Sabrine Strijbos van Economische Zaken ons met het goed neerzetten van onze koffieconcepten met het oog op circulariteit. Effectief!

Eerlijke en leuke manier concepten aanbieden
Wij zijn het meest trots op de samenwerking met gemeente Almere, Tomin Hilversum en Pantar Amsterdam. Samen kunnen we op een eerlijke en leuke manier koffieconcepten aanbieden die écht wat zeggen. Concepten die aantonen dat circulair ondernemen kansen biedt door samenwerkingen buiten de keten en dat we van A tot Z kunnen laten zien wat dat dan betekent voor de klant die voor dit concept kiest. De klant gaat het uiteindelijk namelijk het meest merken.

Kijk voor meer informatie op https://www.vanduijnen.nl/.