Gunter Pauli komt voor circulaire scan naar Almere

28 juni 2017 | Nieuws

Almere wil als organisator van de duurzame wereldexpo Floriade vóór het jaar 2022 uitgroeien tot een energie-neutrale en afvalloze stad. De gemeente heeft daarvoor Gunter Pauli uitgenodigd om een circulaire scan te maken van de stad.

In Almere Van 11 tot en 13 juli komt entrepreneur Gunter Pauli naar Almere. Drie dagen lang voert hij gesprekken met wethouders, ondernemers en bewoners uit Almere. Ook bezoekt hij verschillende locaties en geeft hij in de avonduren lezingen. Aan de hand hiervan maakt hij een circulaire scan en brengt hij een advies uit over de kansen voor Almere, haar inwoners, ondernemers en studenten en mogelijke vervolgstappen.

Blauwe Economie
Een aantal jaren geleden introduceerde Gunter Pauli de Blauwe Economie. De Blauwe Economie is een andere manier van economisch denken. Hij kijkt wat lokaal voor handen is en gaat daarmee aan de slag om in de basisbehoeften van mensen en planeet te voorzien. Pauli: ‘Hiermee beschermen we de natuur en scheppen we economische waarde. We gaan dus werken aan een duurzame toekomst waarin we handelen mét winstoogmerk, door te kijken naar lokale grondstoffen die (her)gebruikt kunnen worden. In plaats van minder uit te geven, willen we juist waarde genereren in dit model. Doen en niet praten staat centraal bij de Blauwe Economie.’

Bekijk hier de filmpjes over Gunter Pauli.